esmaspäev, 20. jaanuar 2014

25/8

Täpselt selline tunne on, et ööpäeva, tööpäeva ja nädala pikkusest jääb napiks. Ja nii iga nädal. Tegelikult on väga mõnus vaadata tihedalt täis kirjutatud kalendrit. See tähendab sisulist tööd - kohtumisi kodanikega, kaasamist ja kaasa mõtlemist, lahenduste leidmisi ja uusi inimesi.

Eelmisel esmaspäeval kohtusime soojamajanduse eksperdiga ja palusime teha kalkulatsioonid lasteaia ja Sadala kooli katelde vahetamiseks, et saaks  kasutada alternatiivseid ja taastuvenergia allikaid. Numbrid on hämmastavad. Need numbrid, mida me siiani oleme sooja eest tasunud ja need rehkendused, kui palju on uue süsteemi hilisem ekspluatatsioon ja püsikulud  - vahe on uue kasuks kordades.

Teisipäev oli tihe - OVLi volikogu, spordialane kohtumine Kuremaal ja õhtune nõupidamine Valdi Reinasega vabariigi sünnipäeva peo asjus.

Kolmapäev tipnes kultuuriümarlauaga. Osalejaid oli üle 20. See tähendab, et on rõõme ja muresid, mida arutada. Kuigi päris palju mõtteid sai klaarimaks ja murekohti selgemaks, jäi ümarlauda  veel hulk küsimusi, millele vastuste leidmiseks lepiti uue ümarlaua kokkusaamine märtsi kuusse.

Töönädalasse mahtus veel Torma Kihelkonnapäeva töörühma kokkusaamine. Algatajate mõte on hea, aga plaan on veidi toores. Loodan, et järgmised kokkusaamised annavad rohkem selgust.

Reedel tegime ringsõidu koos Päästeameti esindajaga ja vaatasime üle Torma ja Sadala tühjalt seisvad hooned. Eelkõige kaardistasime need, kus on risk, et keegi läheb külmaga sisse tuld tegema või külmavarju. Olukord väga hull ei ole ja need nn ohuallikad on juba varasemalt teada, aga ikkagi peab vald ennekõike endale kui omanikule otsa vaatama ja siis eraomanikele ka meelde tuletama, et oma kinnisvara eest tuleb hoolt kanda.

Eile toimus huvitav kohtumine Geopargi misjonäride-visionäridega. Järgmise kuu alguses saab rohkem teada.

Uuel nädalal uuesti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar