kolmapäev, 1. oktoober 2014

Pärast mihklipäeva pidi oinaid hulga vähem olema (Sadala)

September on minul traditsioonilliselt nn seenepuhkuse aeg. Sel aastal päriselt. Viimase seenetreti tegime nädalavahetusel.

Puhkuse sisse jäi Naiskodukaitse Torma jaoskonna perepäev. Heli ja Peeter tegid meile osavus/nutikus spordipäeva Torma kooli staadionil, naised valmistasid pikniku ja mehed/lapsed olid ka tublid. Tõsiselt tore päev koos omadega.

Veel üks imetore käik oli TuleTulemise meeskonna poolt korraldatud tänusündmusele Tartu raekotta. Tegelikult oleksime pidanud meie meeskonda tänama.

Puhkuse järgsel töönädalal toimus volikogu istung, kus muuhulgas tutvustasin vallavolinikele Torma koolis ellu kutsutud puhkpilliõpet. Loodan väga, et eelarves leitakse vahendid ja laste rõõm pillimängust jätkub. Kui mõelda valimislubadustele, siis teistmoodi ei saagi olla.

Torma valla ja Töötukassa koostöös sündis tööharjutuse projekt, mille jooksul grupp toredaid inimesi remontis valla vahenditega ja Töötukassa toel ära ühe valla korteri. Porjektist kokkuvõtete tegemine ja korteri üle võtmine toimus neljapäeval. Enne ja pärast efekt oli tugev. Suur tänu meie inimestele (sh meie sotsid ja ehitusspets), juhendajale ja Töötukassale!

Vooremaa konverents oli korralduslikult ja esinejate tasemelt täitsa hea. Ei saa öelda, et oleks kasutult istutud päev olnud. Vastupidi!

Septembri viimane valitsuse istung oli maraton - 3 tundi. Ka staažikad valitsuse liikmed ei suutnud nii pikka istungit meenutada. Teemad nagu ikka - sotsiaalia, maaküsimused, ehitus. Lisaks transport ja vestlus lasteaia direktoriga.

Ja siis muidugi OVL volikogu ning maavanema valimine. Olin ainsana kandidaadi vastu, sest ma ei näe, et  viimase viie aasta jooksul oleks Jõgevamaal toimunud maavanema eestvõtmisel mingigi arenguhüpe. Pigem vastupidi - Jõgevamaa kuvand on nõrgenenud ja koostöö maakonna kohalike omavalitsustega minimaalne.  Ma olen jätkuvalt seda meelt, et see otsus on meie maakonnale kahjulik. Õnneks läksid kokkulepete sõlmimised ja mõjutuskõned minust mööda. Ju  ma olin siis oma arvamuse nii veenvalt välja öelnud, et vastuargumendid puudusid.

Ehk siis - mihklipäevad pole vennad!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar